Objevte 5 tipů, kde sehnat levné letenky.

5 tipů: Kde sehnat levné letenky?

Plánujete vycestovat do zahraničí, ale nechcete za dovolenou utratit majlant? Pojďte objevit tajemství shánění letek, které díky našemu článku zvládnete pořídit téměř na pakatel. Objevte 5 tipů, kde a jakým způsobem sehnat levné letenky.

Chci cestovat, ale nevím, kde mám sehnat levné letenky

První a zároveň nejdůležitější věcí je uvědomit si, co od dovolené očekávám. Někdo se spokojí s celodenním válení na pláži, kde si občas zacvičí jógu, jiný potřebuje aktivní odpočinek v podobě lezení po skalách, skialpinismu nebo šnorchlování. Vybrání cílové lokality je taky zásadní, i když je pravdou, že toto dilema za vás ve většině případů mohou vyřešit internetové vyhledávače, které se na dovolenou na míru specializují. Některé tipy na levné letenky jsme již popsali v našem předchozím článku.

Další možností je spolupráce s cestovní kanceláří. Ovšem jestli nechcete zatěžovat vaši peněženku a chcete najít způsob, jak cestovat levně, tady máte 5 rad, které vám pomohou.

Zaměřte se na First minute letenky

Patříte mezi ty, kteří shání letenky na poslední chvíli? Je pravdou, že nákup ticketů na narychlo bývá za zvýhodněnou cenu, ale ne vždy je tou nejlepší volbou. Nejnižší ceny letu bývají mezi 1 a 3 měsícem před odletem. Nízkonákladové společnosti naopak používají přesně opačnou taktiku. Když zjistí, že zbývají poslední kusy, ceny zvyšují. Zvažte i tzv. first minute, tedy letenky, které pořizujete mezi prvními.

Vybírejte pečlivě den a datum odletu

Většina lidí si vybírá termín dovolené začínající víkendem nebo o svátku. A právě toho využívají i letecké společnosti. Proto jestli přemýšlíte nad tím, jak cestovat levně, tak se těmto termínům vyhýbejte obloukem. Nejvýhodnější je koupě letenky uprostřed týdne, mimo svátky a další populární akce týkající se nejen naší domoviny, ale také zahraničí. Levné cestování po Evropě se v tomto případě stane splnitelné i pro vás. Samozřejmě i hodina odletu hraje klíčovou roli u výběru letenky. Nejvýhodnější jsou noční a brzké ranní hodiny.

Datum a čas odletu hraje významnou roli při výběru levného cestování po Evropě.
Datum a čas odletu hraje významnou roli při výběru levného cestování po Evropě. Zdroj: Pixabay.com.

Používejte utajený režim internetového prohlížeče

K tomu, abyste se vyhnuli nátlaku Google reklamy, která na vás vyskakuje a snaží se upoutat vaši pozornost, nastavte si v internetovém vyhledávači tzv. anonymní režim. V tomto případě nemáte aktivní Cookies podmínky, které se díky utajeném režimu v počítači neukládají.

Využívejte zahraniční letiště

Levné cestování někdy znamená i určitou míru diskomfortu. V případě, že nechcete sáhnout příliš hluboko do peněženky, využívejte zahraniční letiště. Recept, jak cestovat levně po Evropě, máte nyní ve svých rukou i vy! Omrkněte letiště sousedících států. Vídeň, Berlín, Frankfurt nebo Bratislava, odtud všude můžete odletět za daleko výhodnější cenu, než jakou byste zaplatili v případě Prahy.

Udělejte si přestávku na objevování místní kultury

Stává se, že při cestování do zemí nejen třetího světa strávíte spoustu hodin čekání na přestupující let. Spojte příjemné s užitečným a využijte tento čas pro prozkoumání a objevování místní kultury. Uděláte si pauzu a odpočinek pro svou mysl i tělo. Navíc díky tomuto kroku ušetříte i peníze a vyhnete se navazujícím, mnohdy cenově méně výhodným odletům.

Zapomeňte na dlouhé čekání mezi přestupy. Vyrazte objevovat místní kulturu!
Zapomeňte na dlouhé čekání mezi přestupy. Vyrazte objevovat místní kulturu! Zdroj: Pixabay.com.

Problém, kde sehnat levné letenky, vyřeší vyhledávače

Jak cestovat levně po Evropě se můžete dozvědět pomocí aplikací zaměřených na cestování, na sociálních sítí anebo díky vyhledávači levných letenek. Pro tipy na levné letenky je důležité si uvědomit jednu zásadní věc, a to vědět, do jaké destinace chcete zavítat. Pro samotné vyhodnocování a porovnání letenek využijte vyhledavače. Mezi nejznámější patří Honzovy letenky, Momondo, Letuska.cz, Zaletsi.cz, Kiwi.cz, Letenky.cz, Skyscanner.cz a mnoho dalších.

Tipy, kde sehnat levné letenky v praxi

A nyní se pomalu, ale jistě dostáváme do praxe. Na jakém principu vyhledávače fungují? Jedná se o místo, kde problém s tím, kde sehnat levné letenky vyřešíte jednou pro vždy.

Vyhledávač Honzovy letenky vám ukážou, jak cestovat levně z Prahy a jejího nejbližšího okolí. Pro širší výběr můžete zvolit i variantu odletu ze zahraničí. Vyhledávač Honzovy letenky vám dá na výběr nejen zemi pobytu, ale i letiště, do kterého přiletíte. Poslední, co do základního modulu zadáváte, je termín příletu a odletu. Na úplném vrcholu naleznete ty nejvýhodnější a cenově nejdostupnější letenky. Neberte ale hned první, kterou uvidíte. Zaměřte se na TOP 5.

Najděte a porovnejte levné letenky! Takhle zní slogan tohoto vyhledávače. Na Momondu máte mimo zájezdu na míru možnost najít už konkrétní nabídky. Momondo se specializuje na významná města jako je například Řím, Kodaň nebo Reykjavík, kde můžete strávit prodloužený víkend. Dále je tu opět možnost vybírat destinaci dle libosti a osobní preference.

Letuška.cz vám dává možnost vybrat si již předem vypracovaný zájezd, a to za akční, zvýhodněné ceny. Na těchto webových stránkách se můžete dočíst nejnovější informace týkající se cestování, rady a tipy, včetně restrikcí, na které je dobré před odletem do dané lokality dávat pozor.

Webový portál zaletsi.cz má obrovskou výhodu v tom, že kromě již dosud zmíněných funkcí, vás propojí s vyhledáváním ubytování přes booking.com. Vy tak kromě levných letenek, díky kterým máte možnosti cestovat levně po Evropě, naleznete pohodlně, na jednom místě, rovnou i hotel nebo byt na přespání.

Nevíte, kam přesně se chcete podívat? Využijte vyhledávač Kiwi.cz, který má tu výhodu, že umí kombinovat lety. Levné letenky spojené s výběrem destinace vám najde odlety nejen z vnitrozemních letišť, ale právě i z okolních zemí. Můžete si také zvolit konkrétní místo, například Řecko – Kréta. A Kiwi.cz vám vyhledá nejdostupnější na tu nejvýhodnější cenu dle libosti.

Vyhledávače porovnávají a dávají tipy na levné letenky podle vašeho vkusu a preference.
Vyhledávače porovnávají a dávají tipy na levné letenky podle vašeho vkusu a preference. Zdroj: Pixabay.com.

Jak postupujete při výběru letek vy? Máte nějaký osvědčený tip, kde sehnat levné letenky?

Od Kristýna Komárková Cestování 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *