dárkový poukaz k narozeninám

16 tipů na originální dárkový poukaz k narozeninám nebo Vánocům

Přemýšlíte, co zase koupit svým blízkým za dárek? Co třeba jedinečný dárkový poukaz k narozeninám, Vánocům nebo k významnému výročí? Vybrali jsme pro Vás 16 tipů na sportovní, outdoorové nebo adrenalinové kurzy, z kterých si Vaši milovaní blízcí odnesou úžasné zážitky, krásné vzpomínky a nové znalosti, které jim už nikdo nevezme.

Proč zvolit dárkový poukaz, jako dárek k narozeninám nebo Vánocům?

„Budeš mít narozeniny, co by sis přál/a?

„Já nevím, já už všechno mám.“

Je Vám tato situace povědomá? A jak z toho ven? Navrhujeme řešení – kupte svým blízkým zážitek. Jednodenní i vícedenní výlet či kurz je velmi netradiční dárek, který určitě zahřeje na duši. Zážitkový dárkový poukaz k narozeninám totiž nakonec neskončí zahrabaný pod krabicemi na dně skříně. 

Vybrali jsme pro Vás dárkové poukazy ze široké nabídky sportovních, outdoorových, ale i trochu adrenalinových aktivit, abychom inspirovali opravdu každého. Kurzy probíhají v přátelské atmosféře ve skupině nebo individuálně s profesionálními instruktory. Vycestovat můžete do mnoha koutů České republiky nebo i do zahraničí.

Máte možnost využít i univerzální dárkový poukaz na určitou hodnotu, kdy si obdarovaný následně vybere aktivitu sám.

Outdoorové kurzy pro milovníky výšek

KURZ SKALNÍHO LEZENÍ

Hledáte netradiční dárek pro novomanžele, díky kterému si mohou vyzkoušet svoji důvěru? Přivažte je na jedno lano. A to doslova. Nejen novomanželům můžete zakoupit kurzy lezení na skalách v Česku i zahraničí. Jsou vhodné pro úplné začátečníky, kteří by se rádi naučili vše od základů, i pokročilé lezce, kteří si chtějí vylepšit své dovednosti a techniku lezení na skalách.

V nabídce se nachází i skalní kurz pískovcového lezení. Vyrazit můžete na tyto místa:

  1. Srbsko u Prahy
  2. Žďárské Vrchy na Vysočině
  3. Ostrov u Tisé
  4. Lago di Garda v Itálii
  5. Falkenstein v Německu

KURZ VIA FERRATA

Via Ferrata je zabezpečená cesta pomocí níž se zdolává vertikální i horizontální terén. Nejčastěji to jsou skály, strmé svahy, kaňony řek a další atraktivní prostředí s překrásnými výhledy. Vhodnější dárkový poukaz k narozeninám pro Vaše blízké budete těžko hledat.

S dárkovým poukazem na Ferratový kurz je možné jet na jeden i více dní do Česka nebo zahraničí. Kurzy Via Ferrata jsou určené pro začátečníky i pokročilé. Účastníci se naučí, jak se bezpečně pohybovat na Ferratě, správnou metodiku, techniku a jak bezpečně zacházet s ferratovým vybavením. Kurzy probíhají v:

  1. Vodní Brána u Semil
  2. Pastýřská stěna v Děčíně
  3. Lužické hory – Jeptiška
  4. Lago di Garda v Itálii
  5. Solná Komora v Rakousku
  6. Raxalpe v Rakousku

KURZ LEZENÍ NA UMĚLÉ STĚNĚ A BOULDERING

Lákalo Vašeho taťku nebo mamku lezení, ale nikdy nenašli odvahu to vyzkoušet? A budou mít brzo narozeniny? Kupte jim poukaz – lezení na umělé stěně a dárek pro tátu nebo mámu máte vyřešený. Kurzy jsou vhodné pro úplné začátečníky, ale i pokročilé lezce.

Účastník se naučí správnou techniku a dozví se vše o horolezeckém vybavení a bezpečnosti. Kurzy lezení jsou pořádány pro skupiny nebo jsou vedeny individuálně v kamarádské atmosféře. Pro nadšence boulderu je tu i bouldering kurz.

Dárkový poukaz k narozeninám na letní aktivity

SLACKLINE KURZ

Nevíte, jaký by byl vhodný dárek pro sestru nebo bratra? Darujte jim slackline kurz. Kurzy slackline jsou vhodné pro začátečníky nebo i pokročilé. V přátelské atmosféře se naučí první kroky, základy bilancování, statické polohy, jednoduché nebo i složitější triky.

TURISTIKA

Další zajímavý dárkový poukaz k narozeninám nebo Vánocům jsou turistické výlety, kde účastníci pod vedením zkušeného průvodce objevují krásy hor. Na účastníky čekají cesty na hřebenech hor, výšlapy na vrcholky, sestupy do údolí a především krásné výhledy.

Zakupte svým blízkým výstup na Zugspitze s 2 962 m n. m., nejvyšší horu Německa. Pěší turistika je obohacená ferratovým úsekem a výhled do údolí Garmish Partenkirchen, na jezera a okolní alpské vrcholy je dech beroucí.

ÚNIKOVÉ HRY

Nemůžete vymyslet dárek pro kamarádku nebo kamaráda? Vyrazte společně potrápit své mozkové buňky, zahrajte si únikovku. Úniková hra je plná hádanek a úkolů, které potrápí Váš mozek a pobaví mysl.

Dárkový poukaz k narozeninám nebo Vánocům pro nadšence zimních outdoorových sportů

SPLITBOARDOVÝ KURZ

Jezdí partner na snowboardu? Univerzální dárek pro Vašeho muže by tak mohl být splitboardový kurz. Kurz je určen pro začátečníky i mírně pokročilé a koná se v předem domluvené oblasti českých hor. Nejen, že si účastník vyzkouší splitboarding, ale také se naučí, jak se pohybovat v zimních horách a lavinových terénech, a jak používat lavinové vybavení.

KURZ SKIALPINISMU

Máte již dárek pro bratra či sestru? Darujte jim individuální nebo skupinový skialpový kurz. Kurz je určen pro začátečníky i mírně pokročilé a koná se v Jeseníkách nebo předem domluvené oblasti českých hor.

Účastník si samozřejmě vyzkouší, co to znamená mít na nohách skialpy se stoupacími pásy nebo zlepšíme jeho techniku a styl. Také se obdarovaný naučí, jak se pohybovat v zimních horách a lavinových terénech, jak používat lavinové vybavení a mnoho dalšího.

LAVINOVÝ KURZ

Plánujete se svou drahou polovičkou vyrazit do zimních hor a bojíte se o Vaše bezpečí? Máme skvělý dárek pro Vašeho přítele nebo přítelkyni – lavinový kurz. Na lavinovém kurzu se účastníci naučí, jak se pohybovat v zimních horách a lavinových terénech a mnoho dalšího. Samozřejmostí je praktické vyzkoušení lavinové výbavy.

VÝLET NA SNĚŽNICÍCH

Darujte svým blízkým výlet na sněžnicích. Ať již jsou úplní začátečníci nebo mírně pokročilí, chůze v hlubokém sněhu a krásné zimní krajině je určitě okouzlí. Účastníky čeká přechod po hřebenech hor nebo výstup na vrchol hory. Kurz na sněžnicích je skvělý dárkový poukaz k narozeninám.

Kurzy lyžování a snowboardingu

LYŽAŘSKÝ KURZ

Stěžuje si někdo z Vaší rodiny, že neumí lyžovat nebo mu to nejde, jak by chtěl? Ukažte mu, že na něj myslíte a pořiďte mu dárek z lásky – individuální lyžařský kurz s naším profesionálním instruktorem. Ať je obdarovaný začátečník nebo pokročilý lyžař, instruktor mu kurz přizpůsobí přímo na tělo.

KURZ SNOWBOARDINGU

Další vhodný dárkový poukaz k narozeninám pro Vaše děti a nejen pro ně je kurz snowboardingu. Kurz je veden instruktorem s mnohaletými zkušenostmi, který účastníky učí základní nebo pokročilé techniky jízdy na snowboardu. Děti i dospělí se naučí jízdu na snowboardu, jak zastavit, obloučky, jak jezdit na kotvě atd.

Dárkový poukaz k narozeninám plný adrenalinu

CYKLISTICKÉ KURZY

Cyklistické kurzy jsou pro cyklisty, kteří by si rádi vyzkoušeli pod vedením zkušeného instruktora své schopnosti a dovednosti na kole. Účastníci si vylepší svůj styl a budou vyškoleni i v základní údržbě a servisu kola.

MTB kurzy se konají v krásné přírodě na šumavském Zadově., kde se nachází známá síť trailů. Účastníci si vyzkouší singltreky různých obtížností, ale také si zdokonalí svoji techniku stoupání a sjezdu. Díky tomu se lépe naučí překonávat prudké úseky.

KURZY POTÁPĚNÍ

Originální dárek k výročí by bezesporu byl kurz potápění v zahraničí i Česku. Účastníci zažijí opravdové podvodní dobrodružství. Vybrat si můžete zkušební ponor v jezeru Milada u Ústí nad Labem nebo několikadenní kurz potápění (open water diver) v chorvatském Pakoštane, kdy obdarovaný získá i mezinárodní potápěčskou licenci.

SNOWKITING KURZ

Dárek z lásky s opravdovou porcí adrenalinu je bezesporu dárkový poukaz na snowkiting kurz. Snowkiting je zimní obdoba kiteboardingu, kde snowkiter jezdí na lyžích či snowboardu na sněhu a pomocí tažného draka je poháněn větrem. Lanovka není potřeba, stačí jen volná zasněžená krajina, kde bývá dostatečně větrno. Kurz je vhodný pro začátečníky nebo mírně pokročilé.

KURZ PŘEŽITÍ

Poslední dárkový poukaz k narozeninám pro Vaše blízké, který Vám doporučíme, je kurz přežití v zimním terénu. Účastníci se na kurzu přežití v přírodě naučí teorii, kterou si ihned v praxi vyzkouší.

Zjistí, jak rozdělávat oheň, jak bivakovat, co obnáší první pomoc v horách, jak překonat terénní překážky v zimní krajině s minimem vybavení a mnoho dalšího. Zkušený Instruktor s mnohaletými zkušenosti se pokusí najít zdravé hranice komfortu a životních potřeb všech účastníků.

Doufáme, že Vás tipy na dárkové poukazy na outdoorové a sportovní aktivity zaujaly a vybírání dárku již bude mnohem snazší.

Přečtěte si další zajímavé články:

Od Jana Kavalírová Recenze Tipy na výlety 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *