Nejlepší aplikace na cestování vám ulehčí cestu.

Nejlepší aplikace na cestování: 13 aplikací, které vám ulehčí cestu

Nejlepší aplikace na cestování využívá při přesunu z bodu A do bodu B už téměř každý z nás. Můžete díky nim ušetřit čas i finance. Navíc s vhodně zvolenými pomocníky se můžete dozvědět informace o lokalitě, ve které se aktuálně nacházíte. Pojďme si společně představit 13 aplikací, které vám ulehčí cestu.

Nejlepší aplikace na cestování zaměřené na jízdenky a letenky

Sehnat letenku za výhodnou cenu je někdy pěkný oříšek. Ne vždy totiž platí pravidlo, že poslední tickety jsou ty nejlevnější. K tomu, abyste vyčíhli ten správný čas, si můžete dopomoct těmito čtyřmi aplikacemi:

  • Kiwi.cz – Aplikace slouží k vyhledávání letenek. Její hlavní výhoda je ta, že má celosvětovou působnost. Kiwi.cz vám dokáže najít i ty letecké společnosti, které spolu normálně nespolupracují, a to tak, že umí kombinovat lety.
  • Skyscanner – Podobně jako Kiwi.cz, tak i tato aplikace vám vyhledá tu nejlepší kombinaci letu podle vámi předem navolených požadavků.
  • Můj vlak – Aplikace Můj vlak patří pod společnost České dráhy. Tohoto pomocníka oceníte při cestování vlakem. Usnadní vám přestupy ze stanice do stanice. Dále vám aplikace doporučí nejlepší možné spojení, abyste se na výlet dostali v co možná nejlepším čase.
  • Jízdenky – Konkurenční firma Regiojet nabízí obdobu v podobě pomocníka na cesty zvaného Jízdenky. V Regiojetu, kromě pohodlného cestování, máte možnost vybrat si z několika tříd, kde v rámci jízdy můžete zhlédnout film, poslouchat hudbu nebo si číst noviny. Drobné občerstvení je jen třešničkou na dortu samotného pohodlného cestování.
Zjistěte, jak se vlakem co nejsnadněji dostatene z bodu A do bodu B. Dáváte přednost Českým dráhám nebo Regiojetu?
Zjistěte, jak se vlakem co nejsnadněji dostatene z bodu A do bodu B. Dáváte přednost Českým dráhám nebo Regiojetu? Zdroj: Pixabay.com.

Nejlepší aplikace na cestování navigující správným směrem

V případě, že vyrážíte na dovolenou autem nebo stopem, určitě oceníte aplikaci, která nás navede na místo, kam máte zrovna namířeno. A to tím nejjednodušším a nejrychlejším způsobem.

  • Google mapy – Google mapy vás zadáním vaší polohy nasměrují co nejkratší cestou do vámi zvolené lokace. Na výběr máte jízdu autem, autobusem, vlakem nebo chůzi pěšky. Pro lepší orientaci můžete překliknout na 3D pohled, díky kterému se virtuálně ocitnete na daném místě. Tato služba je vynikající pro ty, kteří někdy mají problém s orientačním smyslem.
  • Mapy.cz – Obdobná verze Google map. V tomto případě aplikaci můžete využívat i v tzv. offline režimu, takže si nemusíte plýtvat data. Díky GPS poloze se umí přizpůsobit i jakékoliv zajížďce nebo dopravní zácpě.
  • Waze – Pro pohodlné cestování autem určitě doporučuji využít aplikaci Waze. Díky tomu, že ji ve světě používá kolem milionu uživatelů, vám zajistí aktuální stav silnice nebo dálnice. Pro bezpečné a rychlé cestování zejména po České republice je tato aplikace naprosté must have.

Pomocníci ukazující nejideálnější ubytování

Nejen v létě, v období dovolené, cestujeme na výlety s přespáním. K tomu, abychom měli co nejkvalitnější spánek, je nezbytné vhodně zvolené ubytování.

  • Booking.com – Nejznámější a zároveň i nejoblíbenější aplikace je Booking.com. Tento pomocník vám umožní rezervaci pobytu šitý přímo na míru. Je na vás, jakou nemovitost, lokalitu, cenu a termín si zrovna vyberete.
  • Airbnb – Podobný princip funguje u protihráče na trhu, a to je Airbnb. V tomto případě máte na výběr luxusní byty i skromnější chatky. U této verze můžete kromě pronajmutí bytu i vy sami nemovitost zapůjčit.
Airbnb vám umožní přespat v příjemném a útulném prostředí.
Airbnb vám umožní přespat v příjemném a útulném prostředí. Zdroj: Pixabay.com.

Další nejlepší aplikace na cestování

Poslední čtyři aplikace jsem zaměřila na čistě praktické účely. V neposlední řadě vám poslouží tehdy, když se cítíte v nesnázích a tápete.

  • Google translator – Ve většině případů si v zahraničí vystačíte pouze s angličtinou. Pro případ, že vám nějaké slovíčko vypadne, nebo si ho chcete ověřit, není nic jednoduššího než sáhnout po rychlém překladači. U Google translatoru si můžete přeložit jakékoliv slovo i větu tak, aby vám ve vašem rodném jazyce byla srozumitelná.
  • Kurzy měn/Měnové kurzy – Může se stát, že vám směněná cizí měna v hotovosti dojde. V případě, že máte po ruce platební kartu, se kterou můžete platit v zahraničí, si můžete ověřit aktuální kurz, který banka nebo směnárna, v níž si bankovky směníte, nabízí. Výhodou u této aplikace je ta, že pracuje i v offline módu. První varianta je ke stažení přes AppStore, druhá pomocí GooglePlay.
  • Windy.com – Pro milovníky cestování nesmí chybět aplikace, která se specializuje na předpověď počasí. Windy.com vám pomůže k sestavení vhodného typu výletu podle aktuálního klimatu. Déšť, vítr ani tropy vás v tomto případě už nepřekvapí.
  • TripAdvisor – Ověřit si, jestli se v dané lokalitě nachází zajímavý výlet, vám ukáže TripAdvisor. Mimo jiné se jedná o rozsáhlý zdroj cestovatelských referencí všeho druhu. Můžete ho využít při výběru ubytování nebo restaurace. Konečné rozhodnutí vám tak kromě přidaných fotografií dotvoří komentáře předchozích účastníků.

Ulehčete si cestu chatováním s přáteli nebo poslechem hudby

Kromě jich zmíněných čistě praktických aplikací stojí za zmínku i sociální sítě typu Facebook, Instagram, WhatsApp, Skype a jiné. V případě, že si chcete nasadit sluchátka a zasnít se, doporučuji poslouchat hudbu a podcasty ve Spotify nebo na YouTube. Vášniví čtenáři ukrátí čas knihami o cestování, dobrodružnými filmy nebo filmy o lyžování a snowboardingu, které jim poslouží jako inspirace.

Jaké nejlepší aplikace na cestování byste do TOP 13 zařadili vy? Podělte se o vaše názory s námi v komentáři!

Od Kristýna Komárková Recenze 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *