TOP 17: Nejlepší filmy o lyžování a snowboardingu

Filmy o snowboardingu nás vrací do vzpomínek na sníh. Pojďme si v tomto článku představit TOP 17. Právě v té hraje hlavní roli pravá Ladovská zima, kterou vidíváme na jeho obrázcích. Inspiraci na nejlepší filmy o lyžování o snowboardingu načerpáte zde.

Objevte adrenalinové filmy o snowboardingu

Cítit studený sypký sníh pod nohama, který se každým dalším pohybem vznáší do vzduchu. Kopírovat pohyb okraje snowboardu plující po krajině. Takto nějak se herci dokumentů o snowboardu cítí. Filmy o snowboardingu nás přenáší na nespoutané místo ve vrcholkách hor, které je plné adrenalinu a výzev. Představme si, jaké konkrétní dokumenty vám pomohou nakouknout do kruté horské reality.

#1 Make Believe

Uvěř! Ano, toto heslo hlásí dokument oslavující sportovce, kteří přestali otálet a rozhodli se plnit si své vlastní sny. A k těm jízda na snowboardu v horách patří. Film o snowboardingu trvá 1hodinu a 13 minut, ve které máte možnost shlédnout v kostce osudy hlavních hrdinů i techniky, bez kterých se dobrý snowboardista určitě neobejde.

#2 ¡Boom!

Nitro Snowboards, jeden z nejtalentovanějších týmů ve světe snowboardingu. Elias Eldhard, Eero Ettala, Marcus Kleveland a Victor De Le Rue ve 30 minutách špičkově předvádí snowboard freestyle, který můžete díky tomuto filmu o snowboardingu hltat plnými doušky i vy.

#3 The Metod Movie

The Metod Movie je video magazín, často nazývané “třídílné hardcorové snowboardové porno.” Ve filmu se můžete těšit na nejzásadnější jezdce, nejobtížnější raily, tipy a triky, které postaví z křesla na nohy i vás.

#4 Stronger

Silnější. Ano, to tenhle tým rozhodně je. S hvězdným snowboard freestyle týmem, který tvoří Travis Rice, Kazu Kokubo, Gigi Rüf a Scott Stevens se můžete těšit na pořádnou jízdu. Union Bindings, jak si skupina čtyř snowboardistů říká, vás překvapí a šokuje zároveň.

#5 Follow your nose

Následuj svůj nos s dvojicí nejlepších jezdců Evropy. Gigi Rüf a Elias Elhardt společně sdílejí vášeň pro cestování, dobrodružství a freestyle snowboarding ve velkých horách. Pokud patříte mezi dobrodruhy tělem i duší, bude právě tento film o snowboardingu to pravé i pro vás.

#6 Full moon

Ve filmu o snowboardingu s názvem Full moon se přenesete do příběhu jezdkyně Anny Gasser. Anna jako nejlepší jezdkyně současnosti se vzpomínkami vrací do minulosti. Prokazuje vděk a uznání všem ženám, které ji na její cestě za úspěchem doprovázely a inspirovaly.

Shlédněte filmy o nezapomenutelném lyžování

Napětí a adrenalin z filmů o lyžování doslova stříká. Pojďme si představit ty nejlepší dokumenty z prostředí sjezdovek a hor, jejíchž součástí můžete být i vy. Jaké filmy jsme zařadily mezi TOP filmy o lyžování, se dozvíte zde.

#7 K2: In the Impossible Descent – Andrzej Bargiel

Příběh, kterým vás provede Polák Andrzej Bargiel. Andrzej spolu s jeho expedicí vyráží do Pákistánu, kde jako první člověk na lyžích sjíždí obávaný vrchol zvaný K2. Film, ve volném překladu Neuvěřitelné klesání, vás na celou hodinu a 6 minut přenese do krutých horských podmínek, ve kterých budete nasávat napjatou atmosféru až do úplného konce.

#8 Into the mind

Ve filmu „V mysli“ zažijete dechberoucí zážitek ukazující hranice lyžařského freedingu s lidským strachem a úzkostí. Zhruba v hodině a půl zjistíte, že veškeré limity, které si dáváme, jsou opravdu z 99,9 % jen v na naší hlavě.

#9 All in

Ve filmu All in nakouknete do života nejlepších freeskierů. Jejich život pohání vášeň k lyžování tak silná, že sjedou každý svah, na který narazí. Necelá hodina čistého času je plná radost, naděje, vzrušení a lásky k lyžování, pro které doslova dýchají.

#10 Passenger

Zatímco jedni milují léto a polehávání na pláži, jiní dávají přednost zimě a aktivnímu způsobu odpočinku. A právě do druhé skupiny patří hrdinové filmu o lyžování. Pro hrdiny dokumentu Passanger několik hodin strávených na cestě žádnou překážkou. Lyžují všude, kde se dá. Vydejte se s nimi na dobrodružnou cestu z Japonska, přes Evropu až do Severní Ameriky.

#11 Days of My Youth

Snímky nejprogresivnějších lyžařů všech dob nabízí film o lyžování s názvem Days od My Youth. Lyžování je jejich vášní, která je pohání kupředu. Aktivita, kterou nejvíce milují a brilantně ji ukazují světu právě v tomto filmu.

#12 La Liste

Jérémie Heitz, lyžař, se rozhodl zdolat 15 nejprudších alpských vrcholů v kategorii čtyřitisícovky. Pro zvládnutí jeho předsevzetí se musel obrnit značnou dávnou trpělivosti. Jak jeho cesta probíhala a jaká úskalí skýtala se dozvíte v tomto filmu o lyžování.

#13 Streif

Erik Guay, Aksel Lund Svindal, Max Franz a Hannes Reichelt strávili dvanáct emotivních měsíců plných napětí a překonávání vlastních hranic. Film je natočený v době, kdy se čtveřice připravovala na nejbezpečnější sjezd jejich kariéry. A vy u jejich vrcholů a pádů můžete být s nimi.

#14 Mount St. Elias

Jedná se horu, která nedá nic žádnému alpinistovi zadarmo. Alpy jsou známé jako zasněžené vrcholky, které touží sjet ne jeden lyžař. Tato nedá nic lyžařovi zadarmo. O tom, kolik úsilí je třeba vynaložit a výklady těch, kteří to zvládli, se dozvíte v tomto filmu o lyžování.

#15 Superheroes of Stoke

Navraťte se do minulosti, kdy freeskieři teprve začínali a prošlapávali cestičku do stavu, jak vypadá dnes. Inspirujte se snowboardovými začátky, které vám ukážou špičky ve svém oboru.

#16 Generations of Freeskiing

Ponořte se do příběhu freeskiingových lyžařů. Generace, která inspiruje dodnes. Čeká vás nezapomenutelná jízda plná vzrušení a neočekávaných zážitků, kterých můžete být součástí i vy.

#17 Shades of Winter: Between

Vydejte se na dobrodružnou výpravu výjimečných surfařek a lyžařek, které mají při sjíždění zasněžených vrcholů srdce na správném místě. Neprobádaná místa se místí s neskutečnými pocity euforie.

A jaké filmy o snowboardingu a lyžování byste do TOP 17 zařadili vy? Napište nám váš názor v komentáři!

Od Kristýna Komárková Recenze 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *