Knihy o cestováno

TOP 7: Nejlepší knihy o cestování

Hledáte tipy na dobrou četbu? Vyzkoušejte knihy o cestování. Díky nim poznáte vzdálené země očima cestovatelů, kteří o svých zážitcích vypráví poutavým a zábavným stylem. Možná se dokonce inspirujete a příští cestu si naplánujete podobně. Například netradičním dopravním prostředkem nebo stopem! Sestavili jsme pro vás seznam nejlepších knih o cestování.

Mezi nejlepší knihy o cestování bez pochyby patří Travel Bible

Matouš Vinš a Petr Novák jsou autory další skvělé knihy o cestování, a tou je Travel Bible. Už jen samotný název je poměrně ambiciózní. Cestovatelská Bible odkazuje na to, že by tento titul neměl chybět na polici žádného cestovatele. Co vás v ní čeká? Je nabitá praktickými radami a tipy na to, jak procestovat celý svět bez toho, abyste utratili všechny své úspory. Naučíte se, jak a za co šetřit, jak se nenechat okrást a jak na cestování případně i vydělat, popř. jak se živit v online marketingu. Díky Travel Bible se budete moci stát profesionálním cestovatelem, který žije svůj sen.

Matouš má navíc vlastní kanál, kde najdete zajímavé podcasty na téma cestování a business. Můžete se na něm dozvědět spoustu zajímavých informací, které vám jistě přijdou na cestách vhod.

Zajímají vás knihy o cestování trochu netradičním způsobem? Přečtěte si 40 dní pěšky do Jeruzaléma

Pokud si myslíte, že takové poutě jsou jen samé trmácení, diskomfort a nuda, pak vás Zibura vyvede z omylu. Poutavým způsobem popisuje svou cestu a vše, co ho na ní potkalo. Autor vás ohromí nejen neuvěřitelnými zážitky, ale i svým humorem, díky kterému vybrousil z nejedné lapálie. Pokud jste navíc fanoušci netradičního cestování, pak je přesně tento cestopis pro vás.

Ladislav Zibura se v roce 2014 rozhodl, že dojde pěšky až do Svaté země. Neměl po ruce ani mapu a jeho orientační smysl na tom také nebyl zrovna nejlépe. Přesto se mu podařilo překonat vzdálenost 1 400 kilometrů přes Turecko a Izrael až do Jeruzaléma. A o svém dobrodružství napsal knihu 40 dní pěšky do Jeruzaléma.

Forest Trenz vám ukáže, jak se žije v dodávce

Dílo Foresta Trenze má název Život v dodávce. Také jste někdy přemýšleli nad tím, jaké by to bylo vše hodit za hlavu, pořídit si dodávku a objet s ní celý svět? Tak právě na to vám dá odpověď tato kniha o cestování.  Řadíme ji mezi jeden z nejlepších cestopisů. Kniha vypráví o odvážném manželském páru a jejich psovi, kteří prodali většinu majetku a koupili si starou dodávku. Tu přestavěli na obytnou a vydali se poznávat svět.

Forest a Barbora vás vezmou na super jízdu Evropou a severní Afrikou. Podíváte se s nimi všude – od mrazivých skandinávských až po rozžhavené arabské země. Tento cestopis je pro mládež i starší generace. Protože nikdy není pozdě na to, začít si plnit své sny. Pokud vás tato kniha zaujala, nesmí vám uniknout ani jejich YouTube kanál. Najdete na něm spoustu videí se zajímavými tipy a informacemi.

Mezi knihy o cestování se špetkou nadhledu a velkou dávkou ironie patří Sí, vole!

České cestopisy opravdu stojí za to. Pokud se rádi smějete a berete věci s humorem, neměla by vám uniknout kniha Sí, vole! od Pavla Lišky, Jana Révaie a Hynka Bernarda. Kniha má zajímavý koncept. Ze tří cestovatelských deníků udělali autoři jeden velký, ve kterém se protínají postřehy a zážitky tří oblíbených českých herců.

Knihy o cestování jsou často především o zábavných situacích a paradoxech, které autoři na cestě zažili. Těch je v příběhu opravdu hodně. Liška, Révai a Bernard se rozhodli na motorkách projet Střední Ameriku a natočit o tom dokument. Jako vedlejší produkt vznikla také tato kniha.

Autoři v ní poznávají kulturu, objevují nedotčenou přírodu, a především tráví spoustu času v sedle. Rozhodně se toho nebojí – často neznámými zeměmi projíždí bez navigace, jen na základě intuice. Jak celé dobrodružství dopadlo? To už si musíte přečíst sami.

Vyrazte na cestu s Tomíkem, ale pouze pokud se nebojíte netradičních dopravních prostředků

Tomáš Vejmola napsal knihu o cestování Tomík na cestách. A Tomík je pořádný dobrodruh a neohrožený cestovatel. Rozhodně se toho nebojí – z Thajska se rozhodl dojet až do České republiky. A ne jen tak ledajakým povozem. Vybral si k tomu 35 let starý tuk-tuk, který koupil v Thajsku.

Vejmola vás vezme na cestu přes Thajko, Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko až na Moravu. Ujel 13 000 kilometrů a trvalo mu to rok. Na co se můžete těšit? Kniha je plná zajímavostí, barev, chutí a nevšedních zážitků. Vejmola před vámi nic nezatají, ať už jde o zážitky se ženami, útěk před naštvaným slonem, dohadování s Indy nebo nedostupné krásy tajemného Íránu.

Vejmola má navíc dar vyprávět nejen poutavě, ale i zábavně a s nadsázkou. Kniha má vše, co by měl správný cestopis mít. Těšte se na pořádnou dávku exotiky a paradoxů, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Tomík o své cestě navíc točil i videa, a tak si ji můžete užít s ním opravdu se vším všudy. Podívejte se na jeho YouTube kanál, který se jmenuje stejně, jako jeho kniha – Tomík na cestách.

Knihy o cestování a stopování

Slávek Král napsal zajímavou knihu Stopařův průvodce zeměkoulí. Jde o dalšího cestovatele, který se snaží cestovat ekonomicky a chytře. Kniha vznikla po osmi letech, které autor strávil na cestách. Kolem světa objel dokonce dvakrát, a to stopem. Na každém kontinentu žil a pracoval, často jako dobrovolník. Peněž moc nepotřebuje. Jak je to možné? Pokud byste to takhle chtěli zkusit i vy, pak by vám neměla uniknout Králova kniha. V ní se s vámi podělil o všechny tipy a triky, které vám pomohou zvednout palec.

Sabagiro už ne! A nebo ano?

Martin Surovec vydal knihu Sabagiro už ne! Vypráví o jeho cestě s kamarádem třiadvacetiletou Škodou Forman. Dva dobrodruzi se vydali na velkou výpravu po Rusku a zemích bývalého Sovětského svazu, Gruzie a Arménie. Do party přibrali ještě jednoho neznámého kluka z internetu a o zábavu bylo postaráno. Přečtěte si o jejich dobrodružství v této zábavné knize.

Doufáme, že se vám náš seznam bude líbit a příjemně si počtete. Pokud hledáte další tipy, co s volným časem, vyzkoušejte třeba některé dobrodružné filmy, u kterých jsme rovněž sestavili žebříček.

Od Anna Macurová Recenze 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *