wim hof kniha

Wim Hof – kniha Ledový muž: Co v ní najdete?

O metodě otužování legendárního Ledového muže toho bylo napsáno již mnoho. Nyní máte možnost koupit dílo, které vás provede celou touto metodou. Navíc ho napsal sám autor tohoto promyšleného systému. Wim Hof kniha Ledový muž vás provede převratnou metodou otužování, která změnila životy lidí po celém světe. Díky tomuto titulu s ním můžete začít krok za krokem i vy.

Kdo je Wim Hof

Nejprve pár slov o autorovi. Wim Hof pochází z Nizozemska. Narodil se v Limburgu v roce 1959. Ač je mu přes 60 let, má zdravý a vitalitu o 30 let mladšího člověka. Co stojí za jeho úspěchem? Ne nadarmo se mu přezdívá Ledový muž (Iceman). Svůj život zasvětil sportům, a především těm extrémním. Rád zkouší, jaké jsou hranice lidského těla a překonává je. Je známý odolností vůči extrémnímu chladu a za své výkony utržil několik světových rekordů. Některé sice byly překonané, ale Wim Hof platí v této oblasti za průkopníka.

Iceman Wim Hof například zaběhl půlmaraton na sněhu a ledu bez bot. Dále vydržel 112 minut ponořený v ledu. Vystoupal na Kilimandžáro jen v kraťasech. Asi netřeba připomínat, že tato hora se tyčí do výšky téměř 6 tisíc metrů. Wim Hof se vypravil i na Everest, kde rovněž zaběhl půl maraton ve výšce 5 000 m n. m.

O jeho výkonech bychom mohli pokračovat do nekonečna, protože jich je opravdu požehnaně. O Wim Hofovi si nakonec přečtete vše právě v jeho knize. A nejen o jeho husarských kouscích ale i jeho soukromí a duchovní cestě. Ta je opravdu inspirativní. Pokud tedy hledáte způsob, jak se v životě posunout (a to nejen po fyzické stránce), určitě dejte Ledovému muži šanci. Největším tahákem knihy je však jeho metoda, kterou vám odhalí.

Wim Hof metoda

Wim Hof metoda je právě to, co ho proslavilo nejvíc. Ta zdaleka není jen o otužování. Nicméně my vám postup trochu nastíníme, abyste věděli, do čeho jdete. Wim Hof metoda kombinuje několik technik, které mají posilovat zdraví, mentální odolnost a sebedisciplínu. Techniky, které využívá, jsou:

  • dýchání
  • meditace
  • otužování

Wim Hof kniha odhaluje metodu, která je jako dělaná pro moderního člověka. Ten je trochu rozmazlený výdobytky moderních technologií, naprostou většinu času tráví uzavřený mezi čtyřmi stěnami a s jeho zdravím je to na povážnou. Nemluvě o psychické pohodě. I s tou je to občas na vážkách. Wim Hof kniha slibuje přinést rovnováhu do vašeho života a s ní spoustu elánu a vitality. Ne nadarmo se říká: „Ve zdravém těle zdravý duch.“

Wim Hof: dýchání, meditace a otužování

Wim Hof kniha probírá všechny tři pilíře jeho metody. Dýchání se cvičí ve 3 až 4 cyklech následujících za sebou. Je důležité se vše pořádně naučit a zafixovat, protože tak jako u všeho, i zde je potřeba naučit se základy a teprve na nich můžete dále stavět. Jakmile budete připraveni, přistoupíte k meditaci.

Meditace neznamená jen vyprázdnit hlavu, tak jak si to spousta z nás myslí. Je to náročné mentální cvičení, ve kterém poznáte potenciál vlastního mozku. Půjde o to, naprosto se soustředit a nastavit se na to, co bude nadcházet poté. Jak uvidíte, kouzlo této metody spočívá v tom, že vše je v mysli. Právě naše mysl je jediným limitem, který máme. A pokud ji ovládnete a překonáte, objeví se před vámi zcela nové možnosti.

Otužování je poslední fází, ke které Wim Hof kniha směřuje. Je vám asi jasné, že není úplně nejlepší po vzoru Ledového muže skočit do kádě s ledem a doufat, že si s tím vaše tělo poradí. Je dobré postupovat postupně a vždy v souladu s dýcháním a nastavením mysli, které získáte díky meditacím.

Wim Hof – kniha odhaluje, jak mysl ovlivňuje tělo

Wim Hof je známý také tím, že ve svém těle dokáže vyvolat změny jen pohnutím mysli. Vyžaduje to vysoké sebeovládání a maximální soustředění. Možná jste slyšeli, že podobné věci dokážou i buddhističtí mnichové nebo šaolini. Oblečou se do mokrého oděvu a soustředěním mysli zahřejí své tělo natolik, že vysuší i samotnou tkaninu. Zní to jako sci-fi? Možná ano, to ale nemění nic na tom, že Wim Hof přišel na to, jak dokázat něco podobného.

Wim Hof tvrdí, že pokud budete dýchací metodu, meditace a otužování provádět opravdu poctivě a naučíte se je, budete časem schopni v těle navozovat stejné změny bez toho, abyste metodu skutečně fyzicky praktikovali. Stačí jen navodit ten správný pocit soustředění a je to – tělo se přizpůsobí vaší mysli. Pro ještě lepší výsledky doporučuje cvičit také jógu.

To se hodí nejen kvůli fyzickému a psychickému zdraví a pohodě. Takové sebeovládání zní přeci velmi lákavě, že? Každý správný dobrodruh by se s ním měl seznámit. Wim Hof kniha nabízí řešení nejen do každodenního života, ale i extrémních situací, které vás na cestách mohou překvapit.

Wim Hof metoda dýchání má kolem sebe několik kontroverzí. Byly zaznamenány případy, kdy se lidé, kteří se do toho vrhli po hlavě, ohrozili své zdraví. Na to lze říct jen to, že je potřeba opravdu dodržovat veškerá doporučení a postupovat krůček po krůčku. Zkrátka tak, jak to Wim Hof kniha popisuje.

Wim Hof metoda: Kurz – vyplatí se nebo ne?

Wim Hof má několik kurzů, které sám vede. Párkrát se dostal i do České republiky, kde ukazoval nadšencům, jako je on, jak na to. Pokud se nedostanete k samotnému Ledovému muži, nezoufejte. V Čechách se vedou oficiální kurzy Wim Hof metody. Ty vyučují lidé, kteří trénovali pod samotným Wim Hofem, nebo lektoři, které vedli jeho následovníci.

Otázkou je, zda je nutné chodit do kurzu. Pokud se chcete věci skutečně oddat a naplno se do ní ponořit (tak jako Wim Hof do kádě s ledem), určitě nešlápnete vedle, pokud budete mít alespoň zpočátku odborné vedení. Wim Hof kniha sice vše důležité popisuje a poskytne vám návod krok za krokem. Nicméně začátky bývají obtížné a je fajn mít vedle sebe někoho, kdo vás povede, zodpoví vaše dotazy a upozorní na případné chyby.

Wim Hof – kniha a její shrnutí

Tuto knihu musí mít každý fanda Wim Hofa. Jeho životní cesta a úspěchy jsou zkrátka něco, co se jen tak nevidí. A číst si o nich je inspirativní i zábavné. Dále titul doporučuji každému, kdo by na sobě rád zapracoval. Nebojte se posouvat vlastní hranice.

Uvidíte, že vás vlastní tělo příjemně překvapí. Propojení těla a mysli je úžasná a silná věc, která vám doslova změní život. Nakonec, nemusíte skákat do ledového horského jezera, abyste se cítili lépe. Uvidíte, že i malé krůčky dokážou velké změny.

Co si myslíte o Wim Hofovi? Zkoušeli už jste jeho metodu? Dejte nám vědět do komentářů!

Od Anna Macurová Recenze 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *