PeakPoint patří mezi nejlepší mobilní aplikace pro horolezce milující výzvy.

PeakPoint: Nejlepší aplikace na hory pro fanoušky dobrodružství

Peakpoint je mobilní aplikace na hory pro všechny dobrodruhy, kteří touží pocit svobody nasávat plnými doušky. Autoři projektu představují filozofii, která propojuje sport, lidi a přírodu. Co přesně tato aplikace pro fanoušky hor nabízí se máte příležitost dozvědět v tomto článku.

Jedinečná aplikace na hory

Peakpoint je aplikace pro milovníky všech hor, inspiruje uživatele ke zdolávání jak menších hor, tak vhání nový adrenalin do žil nadšenců milujících skalnaté, vysoko se tyčící, vrcholy. Díky této jedinečné mobilní aplikaci se máte možnost dozvědět, jestli se v okolí nějaký skalnatý útes nachází, včetně toho, co je pro jeho zdolání třeba překonat a na vrcholku si pak svůj vrchol také zaznamenat jako nově dosažený úspěch – pro uživatele známý jako Peakpoint. Po bezplatné registraci se dostanete do světa stejné komunity lidí milujících hory, můžete získat nové přátele, zapojit se do výzev nebo si založit svou vlastní a motivovat nebo inspirovat ostatní k návštěvě hor, Peakpoint vás prostě bude bavit.

Jak Peakpoint funguje?

Nejprve si aplikaci stáhněte. Peakpoint získáte přes App Store nebo Google Play. Potom se zaregistrujete. Při registraci zadáváte libovolnou přezdívku, jméno, e-mail a heslo. Mobilní aplikace po vás při zakládání požaduje také osobnější informace jako je pohlaví, rok narození a národnost.


Neděste se, když Peakpoint nezískáte z pohodlí domova. Je přímo nutností vyrazit do přírody, nabídku vrcholů ke zdolání si můžete předem v aplikaci nebo na webu www.peakpointapp.com prohlédnout. Teprve, až se rozhodnete vyrazit, můžete si začít také měřit čas a další statistiky. Mnozí, již ostřílení Peakpoinťáci, však vytahují mobil z batohu až na samotném vrcholku. Jedině tam, na souřadnicích GPS můžete získat svůj Peakpoint! Aplikace funguje i v offline režimu, tudíž nemusíte mermomocí chytat připojení k internetu. Pokud se však stane, že je v horském prostředí signál kolísavý a aplikace vyhodnocuje příliš dlouho data pro jeho získání, je lepší do offline módu mobil na chvíli uvést manuálně. V tomto režimu získáte ale pouze potvrzení výstupu tedy peakpoint. Ostatní funkce aplikace jsou dostupné jen online.

Vyzkoušejte aplikaci PeakPoint ještě dnes!

Aplikace na hory je plná nových a vzrušujících výzev

V Peakpointu najdete spoustu kopců i různých skal. Autoři projektu do aplikace na hory v začátcích zakomponovali spíše fyzicky náročnější vyvýšeniny. Návrhy na nová místa mohou přidat ale také sami uživatelé přímo přes aplikaci. Vrchol by však měl vždy mít , krom fyzické náročnosti potřebné k jeho zdolání, také jisté Genius Loci.

Zasoutěžte si s přáteli a zjistěte, kdo zdolá tzv. hunter challenge jako první.
Přidejte se v aplikaci do některé z výzev, nebo si založte svou vlastní. Zdroj: Pixabay.com.

Podle Peakpointu je horolezectví sport, ke kterému zvládání obtíží a výzev neodmyslitelně patří. Proto nabízí  v Premium verzi aplikace přímo motivaci dotáhnout to až na vrchol a to v podobě Peakpoint hunter challenge – výkonnostních odznaků.  Dle filozofie Peakpoint je třeba vyvinout potřebné úsilí a dřinu, za kterou si hráč, který vrchol úspěšně zdolá, má dopřát odměnu. Myslíme, že se jim to pomocí osmi druhů řádu,  které s pokořenými peakpointy narůstají, ale zároveň v případě neaktivity klesají,  skutečně povedlo.

Čas a fyzická kondice jsou alfou a omegou

Peakpoint vám změří čas, za jaký konkrétní vrchol zdoláte, tudíž se můžete porovnávat nejen s přáteli, ale i ostatními uživateli této aplikace na hory. Dostáváte možnost předhánět se v tom, kdo zvládne získat nejvíc peakpointů, včetně toho, jak dlouho vám výlez bude trvat. Do dobrodružství můžete zapojit celou rodinu, včetně dětí a vychutnat si tak aktivně strávenou dovolenou na čerstvém vzduchu.

Objevte i další užitečné cestovatelské aplikace. Přečtěte si o nich v našem článku.

Peakpoint je aplikace respektující přírodu

Jednou z hodnot této mobilní aplikace je nature. Jedná se o ekoturistiku, která je v souladu s životním prostředím a přírodou jako takovou. Peakpoint směřuje své uživatele do chráněných oblastí pouze s respektem k přírodě, proto některé peakpointy sice inspirují k návštěvě, jsou ale jinak neaktivní, nelze je získat jako body do výzev. V aplikaci se nachází především volně přístupné trasy, kde k vrcholu hory musí vést značená povolená turistická stezka. Na doplňování a kontrole peakpointů spolupracují správci aktivně s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR a Klubem českých turistů, s nimiž je v oficiálním partnerství.
Tvůrci aplikace chtěli do života uvést myšlenku „Energii v horách načerpanou vracet zpět“, proto v nové verzi, představené uživatelům v letošním roce, přibyla pro uživatele Premium účtu virtuální měna – Peakcoins. Pomocí těchto mincí přepočtených z jejich dosažených peakpointů, mohou ze své virtuální peněženky přispět do dobročinných projektů nejen na ochranu životního prostředí.

Celosvětová aplikace na hory

Kouzlo Peakpointu můžete nasávat napříč celé zeměkoule. V aplikaci jsou nahrány skalnaté vrcholky České republiky a Slovenska, postupně na přání uživatel přibývají další peakpointy pohoří Polska, Švýcarska, nebo třeba Argentiny. Všechna dostupná místa, včetně konkrétních vrcholů, naleznete přímo v mobilní aplikaci, můžete si je různě třídit nebo sledovat výkony a fotografie dalších uživatel. Na webu, po přihlášení, pak můžete sledovat také podrobnější statistiky a kompletní přehledy vlastních výstupů. Premium verze poskytuje také uživateli možnost sledovat počasí a to přímo na vrcholech hor. Peakpoint jako deník k zaznamenávání horských úspěchů je a vždy bude uživatelům k dispozici zdarma.

Vyzkoušejte aplikaci na hory na vlastní kůži.
Vyzkoušejte aplikaci na hory na vlastní kůži. Zdroj: Pixabay.com.

Jakou zkušenost se zdoláváním skalnatých vrcholů máte vy? Inspirujte se a vyzkoušejte PeakPoint ještě dnes!

Od Kristýna Komárková Recenze 0 komentářů

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *