Jarní prázdniny

Tipy na jarní prázdniny 2020

Jarní prázdniny 2020 se kvapem blíží. První začnou již v pondělí 3.2. 2020. Všechny děti je jistě vyhlížejí už od začátku nového roku. Mezi ty, kteří odpočítávají dny na prstech rukou, patří například děti z Táborska, Mladoboleslavska, Chomutovska anebo Olomoucka. Některé děti si počkají ještě měsíc. Ať už Vaše ratolesti patří do kteréhokoliv turnusu, určitě si je chtějí užít naplno.

V našem článku Vám přinášíme tipy, jak si jarní prázdniny 2020, co nejvíce s Vašimi dětmi užít. Ať už máte doma malého školáčka, puberťáka anebo skoro dospělého, z našeho seznamu aktivit si vybere každý. Najdete zde tipy jak na dovolené v teple v zahraničí, tak na horách, anebo ve Vašem městě. Pojďme se na vše společně podívat.

Jarní prázdniny 2020 v České republice

Tato část článku zaujme především ty rodiče, kteří si například nemohou v práci vzít celý týden dovolenou, ale i přesto by si chtěli se svými ratolestmi užít společně strávené chvíle. Do našeho seznamu jsme vybrali památky, které mají vstup zdarma, anebo alespoň zlevněný. Dále jsme sem zařadili některé volnočasové aktivity.

Památky a muzea

  • Muzeum PRE – je zdarma přístupné v úterý a čtvrtek od 8 do 15 hodin. Toto muzeum předkládá svým návštěvníkům bohatou historii výroby, rozvodu a distribuce elektřiny od začátku 20. století až po současnost. V tomto muzeu o rozloze 500 m2 naleznete i dokumentaci o elektrifikaci hlavního města Prahy.
  • Plynárenské muzeum – nabízí návštěvy po předchozí domluvě na telefonním čísle 267 175 143. Vstup do muzea je zdarma. Návštěvník se zde seznámí s historií plynárenství nejen z českých zemí, ale také ze světa. Muzeum nabízí stálou expozici se dvěma částmi (1. Národní, 2. Technická) a nyní nabízí novou expozici Historické plynové žehličky a mandly.
  • Muzeum pražského vodárenství – nabízí po telefonickém objednání na čísle 272 172 345 prohlídku, která je také zdarma. Návštěvník může nakouknout do Engelovy “katedrály” s filtry. V muzeu se dozvíte o vývoji vodárenství v Praze, počínající od soukromých vodovodů z 12. století, až po současné zásobování hlavního města Prahy vodou.
  • Galerie UM (VŠ UMPRUM) – tuto galerii je možné navštívit od pondělí do soboty od 10 do 18 hodin. Jistě ji ocení ratolesti, především ty starší, se zájmem o umění.
Jarní prádzniny 2020
Jednou z galerií, které můžete navštívit v době jarních prázdnin je i Galerie UM (UMPRUM). │Zdroj: www.pixabay.com
  • Česká národní banka – nabízí expozici “Peníze a lidé” přístupnou zdarma po celý rok. Expozice se nachází jak v pražské pobočce, tak v té brněnské.
  • Botanická zahrada Univerzity Karlovy (na Slupi) – zpřístupňuje všechny venkovní expozice po celý rok.
  • Zoologická zahrada – nabízí každé pondělí dětem od 3 do 15 let vstup za 50 korun.
  • Další tipy na volné vstupy do památek (i mimo hlavní metropoli) najdete na stránkách horydoly.cz.

Volnočasové aktivity

Nejenom cestováním po muzeích a památkách můžete zpestřit program Vašim ratolestem, pokud se jim nemůžete po celý týden věnovat. Dalším tipem na to, jak strávit jarní prázdniny 2020 je například lezení na umělé stěně. V posledních letech roste obliba tohoto sportu mezi lidmi, a možná i Vaše dítko zatoužilo vyzkoušet si tento sport. Ve větších městech se nacházejí i bouldery (leze se bez lana do nižších výšek), které poskytují i boulderingové kurzy.

Prázdniny 2020
Jednou z aktivit, které mohou děti podniknout o jarních prázdninách jsou i kroužky lezení na umělou stěnu. Nejen že si Vaše dítko zlepší kondici, ale také si najde kamarády. │Zdroj: www.daily-adventures.cz

V našem kurzu se bude Vaše dítě cítit jako doma. Nezaměřujeme se pouze na lezení, ale klademe důraz také na kamarádský a profesionální přístup. V našich kurzech dbáme na:

  • individuální přístup
  • zábavu
  • lezecké hry
  • zlepšení pohybu

Vaše dítko s námi bude v bezpečí. Pomůžeme mu zlepšit fyzickou kondici, psychický rozvoj a překonat strach.

Jarní prázdniny 2020 na horách

Pokud jste sportovně založená rodina, anebo máte rádi hory, určitě pro Vás bude skvělým tipem dovolená na horách. Můžete jet jak na tuzemské hory, tak i do zahraničí.

ZAŘÍDÍME VÁM INSTRUKTORA PRO VAŠI DOVOLENOU!

Jestliže byste si chtěli zalyžovat ve dvou, ale zároveň chcete, aby si lyžování užily i Vaše děti, není nic jednoduššího, než si s sebou na hory vzít našeho instruktora. Instruktor zajistí celodenní program pro Vaše dítě. Vše bude přesně tak, jak si přejete. Vy sami si nastavíte čas, který chcete strávit společně s dětmi a který si chcete užít se svojí drahou polovičkou, nebo přáteli.

Děti na horách
Dalším zpříjemněním jarních prázdnin, může být lyžování na horách. U nás si s sebou můžete vzít instruktora pro své děti a tak si užít lyžování i jen ve dvou. │Zdroj: www.pixabay.com

Je velmi časté, že rodiny jezdí pospolu. Čím více rodin dohromady pojede, tím menší budou celkové náklady na instruktora. Maximální kapacita pro jednoho instruktora je 3 – 6 dětí. V případě většího počtu dětí, Vám rádi zajistíme dalšího instruktora. Chtějí se Vaše děti naučit na snowboardu? I to pro nás není problém. Můžeme zajistit také instruktora snowboardingu.

Cena za jednoho instruktora se pohybuje od 1990 korun za jeden den. Vše je samozřejmě o vzájemné domluvě a individuálním přístupu. V případě jakýchkoliv dalších dotazů se na nás určitě neváhejte obrátit.

V ceně je zahrnuto: celodenní program, odpovědnost za děti, dohled a výuka od kvalifikovaných instruktorů.

V ceně není zahrnuto: ubytování, skipas, doprava na místo, pojištění dětí.

Jarní prázdniny 2020 v teple

I když se u nás teplota pohybuje kolem nuly, neznamená to, že se tak děje po celém světě. Ano, někde mají i mnohem nižší teplotu, ale také existují místa, kde teplota dosahuje dvaceti a více stupňů. Pokud máte jako rodina rádi teplo, můžete jarní prázdniny strávit v některém z přímořských letovisek.

Děti v teple
Pokud máte rádi teplo, můžete na jarní prázdniny vyrazit do zahraničí za exotikou. Ceny se pohybují od třiceti tisíc korun. │Zdroj: www.pixabay.com
  • Egypt – jedním z letovisek, které mají hotely i pro rodiny s dětmi je například Hurghada. Jedná se o hotel Ali Baba Palace. Ceny zájezdu začínají kolem pěti tisíc za dítě a deseti tisíc za jednu dospělou osobu. Celá dovolená Vás může vyjít na zhruba třicet tisíc korun (včetně cesty) na sedmidenní pobyt.
  • Kanárské ostrovy – dříve (nedostupný) sen každého dovolenkáře, dnes poměrně běžná lokalita na dovolenou. Cena za dovolenou pro čtyři osoby – dva dospělé a dvě děti, Vás vyjde na zhruba čtyřicet tisíc korun (opět včetně dopravy).
  • Spojené arabské emiráty – další destinací, u které si již ale budete muset trochu připlatit, jsou Spojené arabské emiráty. Hotel, který je určen i pro rodiny s dětmi je například Double Tree By Hilton & Spa Marjan Island. Cena zájezdu Vás vyjde na přibližně šedesát pět tisíc korun.

Jak plánujete strávit jarní prázdniny 2020 Vy? Zvolíte raději domácí hřiště, anebo se vydáte do některé z exotičtějších krajin, za teplem? Napište nám o svých plánech do komentářů.

2 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *