Je to tady – Arco podzim 2016 (sportovní cesty)

Je to tady, konečně pět dní volna a my vyrážíme směr – italské jezero Lago di Garda. Proč? Cíl je jasný. Nalézt poslední vertikální metry před zimou a nějaké ty sportovní cesty.

Ve večerních hodinách opouštíme zasekanou Prahu a čeká nás několika hodinová jízda přes Německo, až do italského Sarche, kde strávíme noc. Na místo přijíždíme okolo čtvrté hodiny ranní, usínáme s ohromujícím pohledem na monumentální stěnu Piccolo Dain.

Piccolo Dain

Ráno vstáváme okolo deváté hodiny. Balíme věci, po domácku vyrobené tyčinky do pusy a valíme pod nástup. Máme před sebou 9 délek lezení, což činí přibližně 250m lezení v kolmici. Lezení jde jako po másle, střídáme se každou délku ve vedení. Za necelé 3 hodiny stojíme na vrcholu části masivu. Pár ‚selfíček‘ a šup dolu.

Autem se přesunujeme do našeho skromného ‚hotelu‘ v jeskyni nad Sarche. Skvělý den. Vaříme jídlo a popíjíme lahodné české pivo. Usínáme u ohně, jako tenkrát v pravěku.

Sportovní cesty
Pár selfíček nikdy neuškodí. | Zdroj: Ondřej Kavalír

Cesty Belvederu

Další den ráno prší. Čekáme do oběda a přesunujeme se na sportovní odjištěné cesty Belvederu v blízkosti Arca. Za pouhé odpoledne stíháme každý vylézt 16 cest. Makačka. Za svitu čelovek se vracíme k autu. Při návratu do jeskyně, se potkáváme s početnou skupinou Čechů. Seznamujeme se velmi rychle a večer užíváme, jak nejlépe umíme.

Rest day

Další den zase prší, ale to jsme čekali. Dáváme rest day. Ostatní drtiči z řad našich nových kamarádů lezou obtížné cesty v jeskyni. My jen žasneme. Leze se až do pozdních večerních hodin.

Afrodite

Další budíček zvoní 6:30. V hledáčku máme podle průvodce krásnou horskou cestu Afrodite. Bohužel po příjezdu zjišťujeme, že první délka je velmi vlhká. Jedná se o ne moc lehký traverz. Zkouším nalézat jako první. Nic. Jdu dolu. Zkouší to odvážnější Lukáš. Po hodině a půl zdoláváme první délku. Nejsem ve své kůži. Je pozdě. Slaňujeme.

Rozhodujeme se pro přesun na sportovní cesty. Po dvou hodinách vyrážíme zpět do ČR, kde nás se podíváme na zoubek boulderům v Praze.

Tak snad na jaře…

0 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *