Cestujte! Stojí to za to...

Cestujte! Stojí to za to…věřte mi

Před pár dny, při plavbě v okolí chorvatského ostrova Krk, jsme na palubě lodi poznali postarší hluchoněmý pár z USA. To co mě na nich velmi zaujalo, bylo to, že i když nerozumí ani slovo a nemůžou říci, co mají na srdci, tak žijí naplno. Dorozumívali jsme se pomocí papíru a tužky. Později jsem se dozvěděl, že aktivně cestují po celém světě (v tu chvíli mě poprvé trklo, lidi cestujte). Stačí jim k životu pouze to, že mají sami sebe a společně poznávají svět. Ukazovali jsme si navzájem fotky z cest a celou plavbu jsme se velmi dobře bavili. Takovou, upřímnou radost v očích, jsem jen tak u někoho dlouho neviděl.

Velmi mě udivuje a mrzí, že většina lidí po světě, jen sedí doma se založenýma rukama v klínech a brečí, že mají hrozný život a že nikdy nic nedokázali, ačkoliv jsou zcela zdraví a jsou jen líní se vymanit z komfortní zóny domova.

Naše doporučení: Vykročte z Vaší komfortní zóny a navštivte Vaši vysněnou cestu, nemusíte hned lézt na nejvyšší horu Evropy. A neříkejte, že žádnou takovou nemáte, každý ji má. Ať už je to právě Chorvatsko, Tunis, Egypt, anebo Alpy.

Cestujte! Stojí to za to...
I na Vašich cestách můžete potkat lidi, kteří Vám samotným připomenou, že jste na správné cestě. │ Zdroj: www.pixabay.com

Cestujte! Stojí to za to…

2 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *